Att göra i Nätradalen

En konstdal i Höga Kusten

High Coast Art Valley

Kombinera kultur och natur genom att exempelvis hyra elcykel, känna vinden och njuta av landskapet och konstutsmyckningarna. Längs vägen finns möjligheter att stanna och fika samt restauranger.

Nätterlunds Stiftelsen

I Nätra- och Sidensjöområdet finns ett 20-tal skulpturer placerade i landskapet. Här kan du resa runt och låta dig ryckas med i konstens olika uttryck. Ännu fler konstnärliga gestaltningar kommer det genom åren att bli i området, tack vara Jonas Nätterlund.

Herrgårdsparken

Herrgårdsparken har fått sitt namn från den vackra herrgården som byggdes under sågindustrins intåg på 1860-talet vid Kärleksudden i Köpmanholmen. Parken bjuder in till en lugn och trivsam miljö och kan besökas året om.

Besök Höga Kustens pärlor

Ulvön

25_UTKAST_BILDBANK
Ulvön är ett populärt turistmål med allt från restauranger till vackra promenadstråk bland sjöbodar och vacker natur. Besök Ulvön och kanske ta med dig en burk surströmming hem.

MF Ulvön

63_UTKAST_BILDBANK
Med m/f Ulvön kan du uppleva vår fantastiska skärgård. Båten avgår från Köpmanholmen och trafikerar dagligen Ulvön, Trysunda och Strängöarna.

Trysunda

Angöringsbrygga Trysunda1
Trysunda är ett av Sveriges vackraste Fiskelägen. Kantad av klippiga stränder och flera badvikar med gångavstånd in till gästhamnen.

Naturupplevelser

Höga Kusten-leden

utsikt över höga kusten
Höga Kusten-leden slingrar sig i 13 etapper med varierande längd och svårighetsgrad, i 13 mil längs landets högsta kust från Örnsköldsvik i norr, via Köpmanholmen till Hornöberget i söder.

Nätra fjällskog

34_UTKAST_BILDBANK
Strax norr om Skuleberget ligger Nätra Fjällskog. Ett friluftsområde för både sommar- och vinteraktiviteter.  I området finns totalt cirka 30 kilometer skidspår.

Naturum Höga Kusten

Hoga-Kusten-White-Arkitekter-12-16.12-1680x1237
En bra start för Skuleskogens Nationalpark är på Naturum Höga Kusten vid foten av Skuleberget. Skuleskogens Nationalpark bjuder på nästan 3,5 mil vandringsleder och har tre entréer.

Och lite annat...

Bjästabacken

Bjästabacken
Anläggning för utförsåkning som ligger på gångavstånd från Motellet. Toppfräsch utrustning finns att hyra.

Sportfiske

45_UTKAST_BILDBANK
Nedre Nätraälvens FVO, utförlig information finns på Örnsköldsvik kommuns hemsida. Strömmande vatten och insjöfiske.

Naturkompaniet Outlet

Naturkompaniet 1
14 km norr om motellet nära Örnsköldsvik finns Naturkompaniets största butik i Sverige. 2000 m2 friluftsbutik, fiskeavdelning och outlet.