Aktiviteter i Nätradalen

En konstdal i Höga Kusten

High Coast Art Valley

Kombinera kultur och natur genom att exempelvis hyra elcykel, känna vinden och njuta av landskapet och konstutsmyckningarna. Längs vägen finns fikamöjligheter och restauranger

Nätterlunds stiftelsen

I Nätra- och Sidensjöområdet finns ett 20-tal skulpturer placerade i landskapet. Här kan du resa runt och låta dig ryckas med i konstens olika uttryck. Ännu fler konstnärliga gestaltningar kommer det genom åren att bli i området, tack vara Jonas Nätterlund.

Herrgårdsparken

Herrgårdsparken har fått sitt namn från den vackra herrgården som byggdes under sågindustrins intåg på 1860-talet vid Kärleksudden i Köpmanholmen. Parken som bjuder in till en lugn och trivsam miljö som kan besökas året om. I parken finns en ca 2 km gångväg med bra tillgänglighet.

Ta båten ut i Höga Kusten

m/f Ulvön

Med m/f Ulvön kan du uppleva vår fantastiska skärgård som avgår precis utanför restaurangen i Köpmaholmen. Båten trafikerar dagligen Ulvön, Trysunda och Strängöarna.

Besök Höga Kustens pärla

Ulvön

Foto: www.ulvon.info

Mysiga Ulvön är ett populärt turistmål med allt från restauranger till vackra promenadstråk bland sjöbodar och vacker natur. Besök Ulvön och kanske ta med dig en burk surströmming hem.